Lessen

Pianolessen

Ik geef les aan volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar. Daarboven is er natuurlijk geen leeftijdsgrens, zo heb ik ook met veel plezier lesgegeven aan studenten boven de 80. 

Tijdens de lessen komen verschillende belangrijke aspecten aan bod om een ​​complete en veelzijdige pianist te worden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan techniek, om pijn te voorkomen en een mooie klank te verkrijgen, en aan het aanleren van een studiemethode. De student zal het grootste deel van de tijd alleen thuis piano spelen. Het is daarom belangrijk om een ​​goede methode te hebben waarmee je jezelf kunt verbeteren door een bewust en georganiseerd studietempo. 

Lesmateriaal 

Er zijn talloze lesmethodes voorhanden. Ik gebruik er meestal een of twee en hiermee kun je -afhankelijk van het studietempo- een halfjaar tot een jaar vooruit. Daarnaast vul ik de lesboeken aan met (kopieën van) losse stukken en mijn eigen theorie- en oefenbladen. Vanwege mijn achtergrond is de basis vaak klassiek. Ik probeer om divers materiaal aan te bieden, duidelijk in de behandeling van de theorie en bruikbaar voor de doeleinden van de techniek, maar ik laat me leiden ook door de wensen, het karakter en de leeftijd van de leerling. Uiteraard kan de student stukken voorstellen die hij of zij graag zou willen spelen, zonder zich te beperken tot het klassieke repertoire. We zullen samen beslissen of ze geschikt zijn of dat het nodig is om nog wat langer te wachten voordat we ze proberen te bestuderen. 

 

Liedbegeleiding voor professionals

Tijdens de lessen liedbegeleiding ga je aan de slag op de piano en doe je ervaring op in het begeleiden van zangers en instrumentalisten. De lessen zijn voornamelijk gebaseerd op het klassieke repertoire.

 

 

Tarieven 

  30 minuten 45 minuten 60 minuten
21- 25 euro 30 euro 40 euro
21+ 30 euro 35 euro 45 euro

Muziekdocenten zijn verplicht 21% BTW te berekenen aan leerlingen van 21 jaar en ouder. 

Betalingen kunnen maandelijks, contant of per bankoverschrijving, tegen het einde van de maand worden gedaan. 

 

 

Algemene informatie

De lessen kunnen bij mij thuis in Utrecht Oost (Oudwijk) plaatsvinden of bij jou thuis. 

De prijzen in de tabel verwijzen naar lessen die bij mij thuis plaatsvinden. Als je liever bij jou thuis les krijgt, is er een ​​meerprijs van 5 euro te berekenen (als de reisafstand meer dan 20 minuten is, kunnen we praten over een goede oplossing). 

 

Duur van de lessen

Volwassenen kunnen kiezen tussen lessen van 45 of 60 minuten. Voor kinderen is het tevens mogelijk om voor een kortere les van 30 minuten te kiezen vanwege hun kortere aandacht spanne. 

Voor beginnende leerlingen worden alleen wekelijkse lessen aangeboden ten behoeve van een optimale leercurve.  

 

Vakantiedata

Herfstvakantie: 16 oktober t/m 22 oktober 2023

Kerstvakantie: 245 december t/m 5 januari 2024

Voorjaarsvakantie:  19 februari t/m 23 februari 2024

Goede vrijdag: 29 maart 2024

Tweede Paasdag: 1 april 2024

Meivakantie: 29 april t/m 10 mei 2024

Hemelvaartsdag: 9 mei 2024

Tweede Pinksterdag : 20 mei 2024

Zomervakantie: 15 juli t/m 23 augustus 2024