Over

Hallo! Mijn naam is Chiara en ik woon in Utrecht. 

Ik heb piano gestudeerd aan het Niccolò Piccinni Conservatorium in Bari. Kort daarna ben ik begonnen met het geven van pianolessen. Daarnaast heb ik kunstgeschiedenis gestudeerd en ik denk dat deze brede culturele achtergrond een grote invloed heeft gehad op zowel mijn muziekbeleving als mijn lesmethode. Ik leerde piano spelen met een methode die me niet helemaal bevredigde. In het begin gebruikte ik dezelfde methode, maar ik realiseerde me al snel dat er iets ontbrak. Na verschillende onderzoeken, ontdekte ik de Kodály-werkwijze, die veel belang toekent aan, onder andere, zang. Daarom heb ik de opleiding Muziek als Vak aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag gevolgd. Deze training is bedoeld voor docenten en muzikanten die de Kodály-werkwijze willen toepassen tijdens hun lessen. Hoewel ik niet alleen deze methode volg, is het zeker een grote inspiratiebron. 

Ik spreek Nederlands, Engels en Italiaans. Als iemand het leuk vindt om tijdens de pianoles ook Italiaans te leren, doe ik dit met veel plezier.

Visie    

Als ik lesgeef, beperk ik me niet alleen tot de partituur, maar probeer ik een brede muzikale opvoeding te geven. Daarom zijn mijn lessen gevarieerd en omvatten theorie, improvisatie, compositie, luisteren en techniek. Ik probeer een ontspannen en stimulerende omgeving te creëren, zonder het plezier uit het oog te verliezen. Met kinderen gebruik ik graag het spel als een hulpmiddel waarmee ze kunnen leren terwijl ze plezier hebben. Ook de lessen met volwassenen omvatten, afhankelijk van de voorkeuren van de leerling, activiteiten die gericht zijn op het geven van een volledige muzikale vorming.    

Bovenal probeer ik mijn studenten er altijd aan te herinneren waarom ze ervoor hebben gekozen om een ​​muziekinstrument te leren spelen en ik wil dat ze nooit het plezier verliezen om muziek te maken.